Vanhukset ja ulkoilu!!

Ah tämä ainaisesti tapetilla oleva aihe, vanhusten ulkoilu ja resurssit siihen!! Olisikin aikaa viedä päivittäin ulos, sinne haluavat mummot ja papat. Mutta ei, aika tahtoo riittää vain perushommiin, vaikkakin ulkoilunkin kaiketi pitäisi sitä olla..Ei ehdi ei, hyvin harvoin, ei edes kerran viikossa, saatika sitten kaikki!

 Tosin toisin kuin yleisesti luullaan, kaikki nämä vanhukset eivät ulos halua, missään tapauksessa, ainakaan näin syksyisin ja talvisin, vaikka pukisi jumalattoman määrän vaatetta ylle!! Osa ei ulos halua edes kesällä, mistä lie johtuu, vai onko se tätä nykyaikaa? Tulevaisuuden sohvaperunat hoitolaitoksissa varmasti vaihtavat mielellään ulkoilun pelikoneeseen, tai läppäriin!!

Ja tästä lämpimästä vaatetuksesta, sitäkään ei kaikilta mummuilta ja papoilta vaatekaapista löydy, tämäkin luultavasti on hoitohenkilökunnan vika 😉 Kaikilla vanhuksilla ei yksinkertaisesti ole ulkoiluvarusteita ennestään, tai ne ovat jääneet pieniksi/suuriksi, varaa ei ole ostaa uusia, ellei löydy omaista joka toisi niitä!! Ja näitä omaisiakaan ei kaikilta asukkaista löydy!

Sitten siihen asiaan mistä alkujaan piti kirjoittamani; Kiitän suuresti niitä omaisia jotka vievät oman äitinsä/isänsä/mummonsa tai pappansa, itse ulos!!Kävelylle ominjaloin tai ulkoilutustuolilla( joita nykypäivän löytyy kaiketi suurimmasta osasta hoitolaitoksia)! Tai käymään kaupungilla, ajelulla, kotona jne.

Nämä hyvin harvat ja valitut omaiset ovat niin ihania;)Kaikki saisivat ottaa heistä mallia, ainaisen valituksen sijasta!Luultavasti vanhuksen kotona asuessaankin he ovat käyttäneet omaistaan kaupassa jne. Näin ainakin itse teen.

Mutta miksi näin ei ole? Miksi sillon kun oma omainen saa hoitopaikan, kaikki vanhuksen mielenvirkeys sysätään myös hoitohenkilöstön varaan? Ei sillä että sitä ei myös olisi omaisen kanssa kahvikupin kera istuminenkin, mutta tarvitseeko esimerkiksi ulkoilunkaan kestää kerralla tuntikausia?

Tässäpä hiukan pohdittavaa tällä kertaa, näitä kun tulee itse mietittyä päivittäin!! Yrittää hoitajana parhaansa että vanhukset voisivat hyvin, mutta mikään ei tunnu riittävän!Tosin se on sitä omaakin riittämättömyyden tunnetta.

 

Jätä kommentti

css.php